Allectio

Frågor och svar Allectio

Vad erbjuder Allectio för slags utbildningar? 

Svar: Allectio erbjuder en bredd av mer omfattande utbildningar och kortare kurser. Eftersom alla som vill ska kunna erbjuda en utbildning på Allectio kommer också utbudet att spreta på samma vis som vi människor är olika. Det är många utbildningar som kan rusta studenter med handfasta och viktiga kunskaper som kan ge möjligheter till nya uppdrag och yrken.

Hur fungerar betalningsprocessen?

Svar: Vi använder Klarna för en säker betalningsprocess. Välj mellan faktura, delbetalning, direktbetalning eller kort. Betalning genom Klarna ger dig direkt tillgång till kursen.

Kan jag studera hos er om jag bor utomlands? 

Svar: Alla som har tillgång till dator, internetuppkoppling och möjlighet att betala via Klarna kan studera hos oss. 

Kan jag få CSN-stöd när jag läser via Allectio? 
Svar: Nej

Hur gör jag för att skapa eller byta lösenord? 

Svar: Du kan återställa ditt lösenord genom att använda denna länk: https://allectio.se/panel/retrieve-password/

När får jag tillgång till kursen jag köpt?

Svar: Omedelbar tillgång ges direkt efter betalning. Du kan starta kursen direkt och lära dig i din egen takt.

Hur får jag mitt utbildningsbevis?

Svar: Ett utbildningsbevis skickas automatiskt till dig digitalt efter att du slutfört alla kursmoment.

Kan jag läsa kursen i min egen takt?

Svar: Ja, våra kurser är designade för självstudier. Det finns ingen tidsgräns, vilket gör att du kan planera dina studier enligt ditt eget schema.

Vad händer om jag inte är nöjd med kursen?

Svar: Vi erbjuder 14 dagars ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen, under förutsättning att kursen inte påbörjats, därför är det viktigt att noggrant läst igenom kursplanen innan köpet.

Är priser inklusive moms?

Svar: Priserna på vår hemsida är inklusive moms för privatpersoner och exklusive moms för företag.

Vad gäller vid reklamation?

Svar: Fel i tjänsten bör reklameras snarast, dock senast inom sju dagar från upptäckt. Vi åtar oss att åtgärda godkända reklamationer inom två veckor.

Hur hanteras personuppgifter?

Svar: Vi behandlar personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Dina uppgifter används för administrations-, affärsuppföljnings-, och marknadsföringsändamål, samt delas endast med samarbetspartners för dessa syften.

Vilken lag tillämpas vid tvist?

Svar: Svensk lag tillämpas. Tvister avgörs i allmän domstol med Göteborgs tingsrätt som första instans.

Vad krävs för att studera hos er?

Svar: Vi har inga särskilda behörighets- eller antagningskrav till våra kurser och utbildningar.

Jag har inga betyg, kan jag studera hos er?

Svar: Ja, det kan du.

Behöver jag några förkunskaper?

Svar: Då våra kurser och utbildningar kan vara på avancerad språklig nivå, krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket för att kunna genomföra kursen. Tillgång till dator och internetuppkoppling krävs, samt grundläggande datakunskaper.

Vad innebär onlinestudier?

Svar: Det innebär att studierna sker uteslutande via vår lärplattform. Du skapar ett konto för att kunna logga in och därmed få tillgång till hela kursen/utbildningen. Du har inga fysiska träffar och tar del av dina studier när och hur det lämpar sig bäst för dig.

När startar min kurs/utbildning?

Svar: Du som student bestämmer när du vill starta kursen/utbildningen. Detta gör du genom att köpa kursen och logga in och ta del av innehållet.

Hur snabbt kan jag bli färdig med min kurs/utbildning?

Svar: Då studierna är helt och hållet på distans är studietiden individuell, och baseras på tidigare studievana, motivation och den tid som du avsätter för studierna.

Ingår kurslitteraturen?

Svar: Allt material ingår och ingen kurslitteratur tillkommer.

Ingår handledning?

Svar: De flesta av våra kurser/utbildningar är baserade på självstudier utan lärarhandledning. Vissa utbildningar kräver att en handledare rättar slutuppgiften. För mer info vänligen se aktuell utbildning/kurs.

Kan jag få återbetalt en del av anmälningsavgiften om jag ej fullföljer min kurs/utbildning?

Svar: Nej, påbörjade kurser/utbildningar återbetalas ej.

Hur går studierna till?

Svar: Studierna sker uteslutande på distans via plattformen Allectio. Du registrerar ett personligt konto och för att ta del av kursens innehåll behöver du vara inloggad på plattformen. Du har sedan obegränsad tillgång till kursen.

Är studierna schemalagda?

Svar: Nej. Studierna är helt distansbaserade där du läser i egen takt och planerar din studietid som det passar dig bäst. Du har inga fysiska träffar och har tillgång till vår lärplattform dygnet runt, vilket innebär att du kan studera hemifrån eller vart som helst i världen så länge du har tillgång till internet.

Vad menas med att studera i egen takt?

Svar: Du styr din utbildningstid genom att ta del av studierna när det lämpar sig bäst för dig, och studerar i eget tempo. 

Måste jag vara tillgänglig första studiedagen?

Svar: Nej, det behöver du inte vara. Efter att du har skapat ett konto på lärplattformen kan du logga in för att ta del av din kurs/utbildning när du vill.

Får jag köpa och läsa flera kurser/utbildningar samtidigt?

Svar: Ja. Vi har många studenter som läser mer än en kurs/utbildning. Som redan student får du 20% rabatt på resterande kurser/utbildningar. Kontakta oss för mer info.

Kan jag skapa och sälja min egen kurs på plattformen?

Svar: Ja, du kan skapa och sälja egna kurser. Vi tillhandahåller verktyg och funktioner för kursutveckling.

Hur skapar jag min egen kurs?

Svar: Att skapa din egen kurs är enkelt och tillgängligt:

  1. Registrera dig som utbildare: Först måste du registrera dig som på vår plattform. Detta kan kräva att du tillhandahåller viss information om dig själv och din expertis.
  2. Kursplanering: Börja med att planera din kursstruktur, inklusive kursmål, innehållsöversikt och vilka lärandemål dina studenter ska uppnå.
  3. Skapa kursinnehåll: Använd våra verktyg för att skapa och ladda upp ditt kursinnehåll. Detta kan inkludera videoföreläsningar, textmaterial, quiz, och övningar.
  4. Inställning av kursdetaljer: Ange kurspris, beskrivning, och annan relevant information som gör det enkelt för potentiella studenter att förstå vad din kurs erbjuder.
  5. Publicera din kurs: Efter granskning och godkännande från vår sida är din kurs redo att publiceras och tillgänglig för studenter världen över.

Vi erbjuder också detaljerade guider och support för att hjälpa dig genom hela processen, från att skapa till att marknadsföra din kurs.

Finns det någon support om jag stöter på problem?

Svar: Ja, vi erbjuder support via e-post och i vissa fall även chatt.